În viață, întotdeauna apare acea situație când crezi că lucrurile nu pot decurge mai rău, dar apoi vine ceva și te surprinde cu și mai multe provocări. Așa a fost și cu această aventură de restaurare a unei vechi mașini de cusut. Cu toate că în ultima vreme am fost întrebată adesea cum fac curățarea și restaurarea la aceste mașini, nu consider că este un secret bine păstrat și voi împărtăși cu voi procesul detaliat aici...(cu migăleală)
Pentru a demonta cadrul metalic, am folosit o varietate de chei, majoritatea din domeniul auto, având nevoie de o forță considerabilă pentru a demonta piesele. Toate șuruburile au fost atent puse într-o cutie și curățate meticulos unul câte unul. Am folosit decapanți și spatule de diferite dimensiuni, alături de cele două mâini disponibile, purtând în permanență o mască și mănuși pentru a-mi proteja sănătatea în timp ce îndepărtam mizeria acumulată și vopseaua veche. Partea de lemn a mașinii este curățată manual folosind hârtie abrazivă de diferite granulație dar în acest caz am comandat blat nou.
Suprafața superioară a mașinii a fost tratată cu diverse soluții testate, de la șervețele umede la săpun și soluții de polish, toate aplicate manual. Pentru această mașină de cusut, am fost nevoită să fac și reparații majore, să pictez zonele deteriorate și să refac tija, chiar și să creez o "proteză" pentru un picior după ce încercarea de sudare a eșuat.
Capacul a necesitat multiple intervenții și două zile de muncă intensă. Am reparat și lipit porțiuni care se desprinseseră, refăcând apoi părțile de furnir, un proces complex, mai ales în zonele ondulate. Am tratat totul cu antirugină și am aplicat stratul final de vopsea cu mare grijă. La final, am asamblat totul cu atenție și am admirat rezultatul, consemnând fiecare etapă prin fotografii pentru a documenta transformarea completă a acestei bijuterii vechi într-o piesă funcțională și frumoasă.
ความคิดเห็น